Saaristo-Open artistit

Uutiset

 

 

 

SAARISTO OPEN PÄÄTTI FESTIVAALIKESÄN 2020


01.09.

Jo 11. kertaa järjestetty Saaristo Open päätti Suomen tavanomaista hiljaisemman festivaalikesän Kaarinassa 27.-29.8.

Kesän päättäneiden festivaalien lavalle nousivat torstaina tunnelmallinen duo Ida Paul & Kalle Lindroth,ikisuosikki Lauri Tähkä, nuorison suosikit Gasellit ja Mikael Gabriel sekä aina festarilavoille toivottu Apulanta.

Perjantain esiintyjälistasta löytyivät kotimaisen pop-rockin kiintotähti Irina, iskelmäsuosikki Suvi Teräsniska, uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä Ellinoora, uudella Vain Elämää -kaudellakin esiintyvä Reino Nordin, Emma-palkittu Vesala ja suomalaisen rap-musiikin pioneeri Elastinen.

Loppuunmyydyksi lauantain siivittivät Suomen suosituimmaksi räppäriksikin kutsuttu Pyhimys, voimansa yhdistänyt trio Michael Monroe, Sami Yaffa & Costello, pop-musiikin ikoninen yhtye Neljä Ruusua, maailmanmusiikista inspiraatiota ammentavat Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, teräsnainen Kaija Koo, tamperelainen rockin suuruus Popeda ja Pohjanmaan ylpeys Klamydia.

”Saaristo Open oli erittäin onnistunut kolme päivää. Saaristo Open siirrettiin sen aikaisempien vuosien paikalta kesän aloittavana festivaalina tällä kertaa lopettamaan festarikesä ja mielestämme siirto oli erittäin onnistunut. Olemme tyytyväisiä, että Saaristo Openin perinne jatkuu edelleen ajankohdasta huolimatta. Tämän kaikille haastavan ajan keskellä on hyvä pysähtyä välillä myös nauttimaan kesästä ja livemusiikista”, tapahtuman promoottori Kalle Keskinen muistuttaa.

 

Saaristo Open järjestettiin turvallisuus edellä.

Festivaali järjestettiin vuonna 2020 tarkoin turvallisuustoimin ja rajatulla kapasiteetilla. Aiempina vuosina jopa 12 000 festivaalivierasta palvellut alue rajattiin vuonna 2020 vain kolmasosalle siitä. Kävijöitä tapahtumassa oli kolmen päivän aikana 10 000.

Turvavälien noudattamista valvottiin festivaaleilla järjestäjän ja järjestyksenvalvojien toimesta erittäin säntillisesti jopa keskeyttämällä esiintyjiä. Tämä toimenpide tehtiin Saaristo Openissa kahdesti, jotta lähelle toisiaan pakkautunutta yleisöä saatiin turvavälien päähän.

Tapahtuman järjestelyt olivat saaneet kiitosta viranomaisilta jo aiemmin Turussa järjestetyssä kokouksessa. Tapahtuman erityisjärjestelyt olivat myös toimiviksi ja turvallisiksi todettu elokuun alussa järjestetyillä Vauhtiajot Race & Rock -festivaaleilla Seinäjoella. Molemmat festivaalit järjestävä yritys Loud’n Live Promotions Oy varmisti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä, että Vauhtiajoihin liittyviä koronatartuntoja tai joukkoaltistuksia ei ole. Festivaalilta kutsuttiin myös asiakkaat tutustumaan turvajärjestelyihin etukäteen.

Järjestelyt keräsivät kiitosta myös tapahtumassa esiintyneiltä artisteilta sekä tapahtuman asiakkailta. Turvallisuutta painottavat järjestelyt loivat hyvät puitteet positiiviselle festivaalikokemukselle.

”Olemme luottavaisia, että kaikki tekemämme mittavat erityisjärjestelyt ovat myös Saaristo Openissa riittäviä. Otamme vakavasti nykyisen tilanteen ja teemme kaikkemme varmistaaksemme asiakkaidemme turvallisuuden”, sekä Saaristo Openin että Vauhtiajojen tuottaja Toni Ruohonen kommentoi.

 

”Olemme ylpeitä siitä, että saamme järjestää turvallisia ja viihdyttäviä tapahtumia upeiden artistien kera näinkin hankalina aikoina. Haluammekin kiittää asiakkaitamme, tapahtumassa esiintyneitä artisteja sekä työntekijöitämme, joita työllistimme suoraan tai välillisesti jopa 600. Sillä on tapahtuma-alalle suuri merkitys”, Ruohonen jatkaa.  

Saaristo Open järjestetään jälleen Kaarinan Hovirinnan rannassa kesällä 2021.


Takaisin uutisiin

 

 

Tietosuojakäytäntö ›