Saaristo-Open artistit

Uutiset

 

 

 

Ensi viikolla järjestettävä Saaristo Open sai AVIlta ja Kaarinan kaupungin johtavalta ylilääkäriltä vihreää valoa 


20.08.

Uudet koronajärjestelyt testattiin toimiviksi jo Seinäjoen Vauhtiajoissa.

 

Tänä vuonna jo 11. kerran Kaarinan Hovirinnan rannassa järjestettävä Saaristo Open -festivaali vietetään ensi viikolla 27.-29.8. poikkeusoloista huolimatta erityisen hyvillä mielin. Tänään Turussa valtion virastotalolla pidetyssä kokouksessa tapahtuman järjestelyt saivat kiitosta alan asiantuntijoista koostuneelta ryhmältä, jossa olivat mukana muun muassa AVI:n eli Aluehallintoviraston Lounais-Suomen alkoholiylitarkastajat Teemu Sundqvist ja Aili Forstén, Kaarinan kaupungin johtava ylilääkäri Antti Sandén sekä Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisario Harri Aaltonen.

"Tapahtuma-alue on iso ja yleinen linja on, että tapahtumia saa järjestää," Kaarinan kaupungin johtava ylilääkäri Antti Sandén summaa.

Kaikkiaan 20 000 neliön kokoiselle tapahtuma-alueelle otetaan tänä vuonna noin 4000 juhlijaa eli kolmannes edellisvuoden kapasiteetista. Alkoholiylitarkastaja Teemu Sundqvist sanoo asiakasmäärän näyttävän hyvältä ja kiitteli Saaristo Openin toimia vallitsevan tilanteen huomioimisessa. 

Aluesuunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota lavan edustaan, jonka turvallisuuspäällikkö Juuso Toivonen kertoi olevan jatkuvassa valvonnassa viiden järjestysmiehen miehityksellä. Kaikille kävijöille on tarjolla myös kasvomaski.

"Järjestyksenvalvonnan tilanne on hyvä ja selkeä. Muutoksiin voidaan reagoida nopeasti tapahtuman aikana, eikä näissä ole Saaristo Openissa ennenkään ollut haasteita," komisario Harri Aaltonen kertoo.

Alkoholiylitarkastaja Aili Forstén korostaa yksilön vastuuta tapahtuman turvallisuudessa ja lähettää kävijöille vastuullisuutta korostavia terveisiä. Forstén sanoo järjestäjäjien tehneen kaiken tarvittavan, ja artisteja myöten kaikki ovat mukana turvallisen tapahtuman luomisessa.

"On jokaisen kävijän oma tehtävä huolehtia myös kaverista ja noudattaa annettuja ohjeita", hän painottaa.

Anniskeluvastaava AJ Rauhala kertoo että kuluvan vuoden aikaisemmista tapahtumista on hyviä kokemuksia ja että esimerkiksi anniskelupisteiden jonotuslueet on kehitelty uudestaan sekä linjoja on selkeytetty turvallisuuden takaamiseksi. Myös jo Seinäjoen Vauhtiajoissa hyväksi todettu pintojen desinfiointijärjestelmä Nanoksi Finland on käytössä myös Saaristo Openissa. Seinäjoen Vauhtiajoihin liittyen alueella ei ole todettu yhtään koronatartuntaa.

Anniskelusta vastaava AJ Rauhala kertoo myös, että kiertävien myyjien määrää on lisätty, jotta anniskelupisteiden jonoja saadaan vähennettyä merkittävästi. 

"Kukaan läsnäolevista ei esittänyt huolta, ja yleisesti Saaristo Openin tekijöiden todettiin olevan pioneerejä tapahtuman terveysturvallisessa suunnittelussa", tuottaja Toni Ruohonen toteaa tyytyväisenä.

"Aluesuunnittelussa on keväästä asti otettu huomioon vallitseva tilanne, ja alueen asiakkaiden suhdeluku takaa sen, että Saaristo Openissa livemusiikista saa varmasti halutessaan nauttia ihan vain oman porukan kesken puistomaisissa olosuhteissa", Saaristo Openin vastaava tuottaja Janissa Hohenthal sanoo. 

”Terveys on ollut koko ajan ykkösasia tehdessämme tapahtumaa- Tapahtuma-alan näkökulmasta on myös todella suuri asia, että pystymme työllistämään noin 500henkeä liittyen tapahtuman järjestämiseen", Loud N' Liven Kalle Keskinen lisää.Saaristo Openin päiväkohtaiset esiintyjät ovat:

Torstai:
Apulanta
Lauri Tähkä
MG
Gasellit
Ida Paul ja Kalle Lindroth

Perjantai:
Suvi Teräsniska
Vesala 
Ellinoora
Elastinen
Irina
Reino Nordin 

Lauantai:
Kaija Koo 
Popeda 
Michael Monroe, Sami Yaffa & Costello
Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani
Pyhimys
Neljä Ruusua 
Klamydia 

Aiemmin ostetut festivaaliliput käyvät uuteen ajankohtaan sellaisenaan.
Pieni määrä lippuja on vielä saatavilla ennakkoon Lippupisteessä sekä Tiketissä
Lippuja myynnissä rajoitetusti. 


Takaisin uutisiin

 

 

Tietosuojakäytäntö ›